Två cm som gör skillnad | Sverigedemokraterna i Trelleborg

Två cm som gör skillnad

Debatt. Svar till Marianne Pettersson(S) debattartikel den 26 februari.

Jag läser Marianne Petterssons svar som hon ger mig i tidningen, ett ganska lamt och ursäktande svar. Jag ställer dock än en gång frågan, varför röstade inte Socialdemokraterna med oss Sverigedemokrater i heltidsfrågan? Enligt S är det en av deras stora frågor och nu hade ni chansen att visa er, uppenbarligen är denna fråga inte viktig för er, eller är det så att något annat ligger bakom ert märkliga beslut?

Svaret är troligen ordet partipiska, en partipiska som viner från Stockholm och som trycker ner andra åsikter än de som partitoppen har. Våra medborgare i Trelleborg gynnas inte av ert agerande, Sverigedemokraterna har lagt i särklass flest motioner, vilket ett parti i opposition skall göra, inte en enda gång har ni bifallit dessa. När vi lägger en motion har vi aldrig haft medhåll från er, antingen röstar ni emot eller så avstår ni. För den som är intresserad så finns det protokoll att tillgå där man ser att detta händer gång på gång, när vi pratar med de flesta enskilda sossar så tycker de att våra motioner är bra men de får inte rösta för dem. Prata om att inte vara demokratiska, det är nästan skämmigt.

Efter sossarnas fiasko i kommunfullmäktige gällande heltid får de väl ha en ny slogan, mitt förslag är rätt till heltid för ingen. Tänk om de tryckt på den knappen som sitter två cm från den de tryckte på, då hade rätten till heltid varit genomförd 2016. Tänk vad två cm kan göra för skillnad.

Marianne Pettersson skriver att det stämmer till viss del med avgifterna i äldreomsorgen, det vad jag skriver stämmer helt. Sossarna la ett förslag som vi övriga partier accepterade, än en gång, sossarna la detta förslag. Vad som sedan händer på vägen till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige kan jag bara spekulera i, när dessa ärenden blir presenterade där är sossarna inte nöjda med sitt eget förslag så man vill skicka tillbaka dessa till socialnämnden. Tänk vad det kostar våra skattebetalare.

Som jag skrev tidigare så upplever man i våra olika nämnder det som ett hot att sossarna har en tendens med att ändra sig från nämnder till kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Jag ställer mig även frågan, hur känner sig sossarnas nämndsledamöter? Här sitter de i nämnder och gör ett stort arbete och röstar fram förslag efter förslag som ratas av den högre S-ledningen, jag hade blivit både arg och bitter. Sverigedemokraterna har en klar linje från nämnd till kommunfullmäktige, röstar man på ett sätt i nämnden så röstar vi likadant i KF.

Från KF-mötet finns det radiosändningar som finns att tillgå på Trelleborg kommuns hemsida, lyssna gärna på hur vår motion gällande heltid blir behandlad. Jag har inte lyssnat själv men det är möjligt att man hör hur en företrädare från S uppmanar sina ledamöter att inte rösta på vårt förslag, i lokalen hördes det tydligt.

Och ja Marianne, det är många sossar som kommit fram till mig och bett om ursäkt för att ni drev fram en återremiss gällande avgifterna till våra äldre, de skäms.

Helmuth Petersén, oppositionsråd (SD)

Denna debattartikel publicerades i Trelleborgs Allehanda 2014-03-05