Svar till Radojka Stojkov | Sverigedemokraterna i Trelleborg

Svar till Radojka Stojkov

Nedanstående är ett genmäle/svar på Radojka Stojkovs insändare Trelleborgs Allehanda 08-08-20. Genmälet refuserades, dvs Trelleborgs Allehanda publicerar det ej. TA:s svar/anledning till att genmälet refuserades är: ”Jag har så mycket insändare just nu, så allt får helt enkelt inte plats” /Nilla Andersson

Radojka Stojkov vill att sverigedemokraterna skall hålla isär kriminalitet och nationalitet. Varför? De går ju båda hand i hand och det finns ett tydligt samband mellan invandring och kriminalitet. I Brottsförebyggande rådets senaste rapport ”Brott bland svenskar och invandrare” visar rapporten att invandrarnas överrepresentation när det gäller registrerad brottslighet är över 100 %. För grövre brott så som misshandel mot obekanta, våldtäkter, mord och dråp ligger siffran på 300-400 % överrepresentation. Rapporten visar samtidigt att invandrare från vissa länder inte alls begår brott oftare än infödda svenskar, medan invandrare från andra länder gör det i mycket stor omfattning. Förklaringen till skillnaden beror till största delen på kulturella arv. Detta bekräftas av Brottsförebyggande rådet som i en tidigare rapport fastslog ”Invandrarnas överrepresentation i brottslighet förklaras således inte av en ogynnsam fördelning vad gäller kön, ålder och bostadsort. Till detta kan nu läggas att invandrarnas överrepresentation i brottslighet inte heller kan förklaras med att invandrare är sämre lottade än svenskar när det gäller socioekonomisk status.”

Radojka skriver att inte ens i hennes djupaste dröm skulle kriminalitet bero på vilken nationalitet man har. Brottsförebyggande rådets rapport visar på precis tvärt om. Kanske borde Radojka leva kvar i sin djupaste dröm, för verkligheten är inte alltid så vacker som i drömmarnas värld. Och skulle Radojka vakna upp, så för allt i världen, se inte på TV3:s ”Efterlyst”.

Per Klarberg (Sd)

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.