Svar till Otto von Arnold (KD) | Sverigedemokraterna i Trelleborg

Svar till Otto von Arnold (KD)

Otto von Arnold (KD) skriver i ett svar, på en debattartikel från oss i Sverigedemokraterna, att ”Det krävs mindre politisk inblandning”. Jag håller till stora delar med men för att upprusta miljonprogrammen som har blivit ett samhällsproblem med dess karaktär och sociala struktur, så menar vi att staten måste vidta åtgärder. Eftersom alla upprustningsåtgärder inom dessa områden inte alltid är företagsekonomiskt motiverade, finns det ett motiv för staten att bidra till att finna finansieringslösningar.

Otto von Arnolds egen debattartikel försöker beskriva Kristdemokraterna som förträffliga. Istället kan vi konstatera att ”tomma tunnor skramlar mest”. För övrigt är det intressant att flertalet av de förslag som von Arnold för fram är samma förslag som Sverigedemokraterna föreslår. Skillnaden är att Sverigedemokraternas förslag konsekvent röstas ned, vad är kristdemokraternas ursäkt till att deras förslag inte genomförs, är det att de överensstämmer med Sverigedemokraternas? Det är direkt oförskämt att påstå att Sverigedemokraterna saknar konkret bostadspolitik och sedan nämna flera av de förslag som jag fört fram senast i förra veckan när det var särskild debatt i riksdagen.

Ett gott råd är att först lyssna, läsa och förstå innan man fattar pennan och skriver. För övrigt så var Otto von Arnolds debattartikel inget svar på Sverigedemokraternas debattartikel utan mest ett ångestskri över sitt eget partis allt mindre existensberättigande. Otto von Arnolds rubrik var passande, det krävs mindre politisk inblandning – åtminstone om man inte har bättre koll än von Arnold.

För övrigt för den som är intresserad så nämnde jag i kammardebatten just samma saker som von Arnold slår sig på bröstet för.

Jag nämnde just de inlåsningseffekter som insändaren tar upp, jag pratade om att göra det enklare och billigare att bygga, jag nämnde även de särkrav som von Arnold tar upp. Vidare så vill Sverigedemokraterna gå steget längre och skattebefria andrahandsuthyrning för del av bostad och avskaffa fastighetsavgiften för studentbostäder. Särskilt garantiprogram för upprustningslån till flerbostadshus i miljonprogramsområdena är också ett förslag som Sverigedemokraterna står bakom. Något statligt investeringsstöd har jag dock inte förespråkat i kammaren så där är vi också överens.

Men om alla dessa förslag är att inte ha någon politik så är i praktiken von Arnolds parti utan bostadspolitik och kritiken riktas då även till KD. Vilket gör det väldigt enkelt att tro att uppmaningen om mindre politisk inblandning är riktad till Otto von Arnold själv.

Carina Herrstedt (SD), riksdagsledamot

 

Denna debattartikel publicerades i Trelleborgs Allehanda 2011-09-26

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.