Placera ut ”ensamkommande” hos kommunens toppolitiker | Sverigedemokraterna i Trelleborg

Placera ut ”ensamkommande” hos kommunens toppolitiker

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMotion till kommunfullmäktige

De senaste veckorna har det anlänt ett stort antal ensamkommande barn till Trelleborg, det är så många så att det har varit och är svårt att hitta boenden till dessa.

Migrationsverket förväntar sig att detta kommer att fortgå under en mycket lång tid framöver.

När det är dags för att placera ut dessa ungdomar i olika svenska kommuner så kommer Trelleborg sannolikt att få väldigt många som skall placeras på Etableringsboenden, etableringsboenden som Trelleborg inte har så många av.

Finlands Statsminister, Juha Sipilä, uttalade sig i den finska tv-kanalen Yle den 5 september att han ställer sitt hem till förfogande för flyktingar och uppmanade sina politiska vänner att göra det samma.

Tittar vi i Sverige så har Carola Häggkvist tagit hand om flyktingar i sitt eget hem, något hon fått beröm för.

Moderaterna har tidigare sagt att man skall öppna sina hjärtan och vad det gäller samtliga övriga partier så finns det en stor vilja att hjälpa till med de ensamkommande, så är det i alla fall sagt av dem.

Nu bör det vara dags att gå från ord till handling för våra politiker i Trelleborg, visa medborgarna att det inte bara är tomma ord som sägs i media och i de politiska församlingarna.

Vid en placering av barnen hos våra toppolitiker kan politiken rättfärdigas lite mer inför alla kommuninvånarna.

Med anledning av ovanstående yrkar därför Sverigedemokraterna

Att samtliga politiker i Kommunfullmäktige tillfrågas om de vill hjälpa till med att ta hand om ett eller flera ensamkommande barn i sina hem, detta för att underlätta integrationen för dessa barn.

Helmuth Petersen SD