Motion: Anställ ingen som vägrar handhälsning med motsatta könet. | Sverigedemokraterna i Trelleborg

Motion: Anställ ingen som vägrar handhälsning med motsatta könet.

I Sverige är det kutym att män och kvinnor hälsar genom handhälsning förutsatt att man inte är smutsig om händerna eller sjuk.

I och med massinvandringen av framförallt muslimer har det framkommit i en hel del fall att det finns både män och kvinnor som av religiösa skäl inte vill hälsa genom handhälsning.

Detta är naturligtvis djupt kränkande för de personer som blir utsatta för detta. Det är naturligtvis inte acceptabelt att invandrare/flyktingar sätter dagordningen för hur män och kvinnor skall hälsa på varandra i Sverige.

Har man fått förmånen att komma till Sverige och fått ta del av vår frihet och vår välfärd skall man också anpassa sig till en så pass grundläggande sak som hur män och kvinnor hälsar på varandra i Sverige.

Trelleborgs kommun är en stor arbetsgivare som har många anställda och därför bör kommunen inte ha anställda som vägrar handhälsa på motsatta könet av religiösa eller andra skäl.

Mot denna bakgrund föreslår Sverigedemokraterna därför kommunfullmäktige besluta:

-Att Trelleborgs kommun inte anställer personer som av religiösa eller kulturella skäl vägrar hälsa på motsatta könet genom traditionell handhälsning då detta kan upplevas som kränkande och diskriminerande.

Helmuth Petersén

Helmuth Petersén (SD)