Fotoföretag vågade inte åka till förskola i Rosengård | Sverigedemokraterna i Trelleborg

Fotoföretag vågade inte åka till förskola i Rosengård

GHETTO Ett fotoföretag hade anlitats för att fotografera barnen på Rödklintens förskola i Rosengård. Med kort varsel ställde dock företaget in fotograferingen. Anledningen? Företagets personal som skulle genomföra fotograferingen kände sig alltför otrygga i den ghettofierade stadsdelen. Det var fotografen själv som ringde och meddelade beslutet med otryggheten, men även rädsla för att förlora sin dyrbara utrustning, som skäl för att inhibera fotograferingen.

Förskolans personal är besvikna och menar att “något släcktes i barnens ögon” när fotograferingen blev inställd. Fotografens oro hade utlösts av den senaste explosionen som skakade stadsdelen den 22 november. Förskolläraren Jenny Mårtensson, som fick förklara för de uppklädda barnen och deras föräldrar varför fotograferingen hade blivit inställd är upprörd:

Föräldrarna trodde först jag skojade när jag berättade varför fotograferingen hade blivit inställd. De känner stor besvikelse över att deras barn inte har samma rätt att bli fotograferade som andra barn.

Skolchefen i Rosengård, Jytte Lindborg, var besviken:

Det är helt oacceptabelt och ur ett barnperspektiv förfärligt. Jag har svårt att tänka mig att man ställt in fotograferingar i andra delar av Malmö.

Fotograferingen kom senare trots allt till stånd då kommunens informationsavdelningen tog över arrangemanget. Någon närmare förklaring det märkliga påståendet att alla barn har rätt att bli fotograferade och att fotografering i andra delar av Malmö naturligtvis genomförs ges inte. En gissning kan vara att bränder, explosioner, skottlossning och annan grov brottslighet inte är lika vanligt förekommande i andra delar av Malmö.

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.