Demokratin blev satt ur spel | Sverigedemokraterna i Trelleborg

Demokratin blev satt ur spel

Debatt:  Svar till Magnus Wikström (den 7 april).

Jag blir väldigt förvånad när jag läser Magnus Wikströms debattartikel, det finns en del frågetecken som jag ser det.

Jag har varit i kontakt med vår ordförande i SD Trelleborg där hon, Anita Persson, bestämt påstår att hon inte varit i kontakt med Magnus Wikström som han hävdar i artikeln. Magnus skriver att han fått en förfrågan från SD:s ordförande, detta dementerar Anita Persson kraftigt. Den ende som varit i kontakt med honom är jag, Helmuth Petersen, och ingen annan.

Vidare skriver Magnus att det inte varit några indikationer på att extremvänstern skulle vara inblandad, vid kontakt med gymnasiet har jag samtalat med Magnus Wikström och Anders Wramnell och där har annat sagts. En Facebookgrupp hade bildats med några hundra namn där uppmaningen var att åka till Trelleborg och medtaga visselpipor och ägg, allt enligt skolledningen. Enligt samma ledning skulle personer med anknytning till BZ från Köpenhamn också vara inblandade i detta.

För den som inte vet tillhör BZ den extrema vänstern, personer som den danska polisen har mycket stora problem med. Märkligt att skolledningen förnekar detta, samma med påståendet gällande Miljöpartiet.

Demokratin blev satt ur spel av Söderslättsgymnasiet då de valde att förbjuda besök av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, detta beslut kan ge eko under hela valrörelsen. Expressen tar upp detta i deras ledare (den 3 april) där det tydligt framgår hur illa Söderslättsgymnasiets beslut drabbar demokratin. Expressens ledarskribent tycker inte om SD men att vi skall värna om demokratin är ett tydligt besked, ledarartikeln ställer också frågan om det kommer en förfrågan från en annan partiledare vad gör dom då?

Vi har många elever på Söderslättsgymnasiet som är Sverigedemokratvänliga, kommer det något besök på skolan efter detta att förbjuda Jimmie Åkesson lär jag snabbt få reda på detta. Får inte den ene partiledaren komma på besök så får ingen annan heller, allt enligt Expressen och mig.

Framtiden lär väl avgöra detta och hur stor skadan för demokratin blir återstår att se, dock får vi se det som en stor förlust för densamma.

Vad som var skrämmande var att skolledningen förbjöd besöket trots att polisen garanterade säkerheten, väldigt många ungdomar fick inte möjligheten att ställa frågor till Jimmie och det kan jag bara beklaga.

Helmuth Petersén, oppositionsråd (SD)

Denna debattartikel publicerades i Trelleborgs Allehanda 2014-04-15